Veći deficit

Bez autora
Jul 16 2012

Deficit tekućeg računa platne bilance Hrvatske u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosio je 1,7 milijardi eura, što je za 3,7 posto veći manjak nego u istom razdoblju prošle godine. Ostvarenja u platnoj bilanci još se realiziraju pod utjecajem slabe gospodarske aktivnosti, što deficit drži na nižim razinama. Tako je deficit od 1,7 milijardi eura u prvom kvartalu ove godine za trećinu manji od onog iz istog razdoblja 2008. No porast, premda blagi u odnosu na prošlu godinu, prema njihovoj ocjeni signalizira trend ponovnog pogoršanja.

Veći deficitDeficit tekućeg računa platne bilance Hrvatske u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosio je 1,7 milijardi eura, što je za 3,7 posto veći manjak nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke.

Ostvarenja u platnoj bilanci još se realiziraju pod utjecajem slabe gospodarske aktivnosti, što deficit drži na nižim razinama, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore.  

Tako je deficit od 1,7 milijardi eura u prvom kvartalu ove godine za trećinu manji od onog iz istog razdoblja 2008. No porast, premda blagi u odnosu na prošlu godinu, prema njihovoj ocjeni signalizira trend ponovnog pogoršanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik